Loading...
Shockwave behandling 2018-12-12T17:00:38+00:00

Shockwave behandling

ESWT – Ekstracorporal Shock Wave Therapy

Shockbølgebehandling er et forholdsvist nyt behandlingstilbud i Danmark, men i udlandet har behandlingen været brugt i noget længere tid. Vi har arbejdet med shockbehandling siden 2013.

Shockbølger er meget kraftige, men kortvarige lydbølger der sendes ned i et afgrænset område i vævet. Trykbølgerne forårsager forandringer i cellerne i det skadede område – forandringer der kan få selv kroniske irritationstilstande til at hele op.

Det drejer sig primært om kroniske senevævsforandringer – også kaldet tendinose (kronisk senebetændelse) eller entesiopati (forbening af senevæv) samt calcifikationer (forkalkninger) i senevæv og slimsække.

Det er vævstilstande man blandt andet ser ved følgende diagnoser:

  • Hælspore
  • Fascitisplantaris(svangseneirritation)
  • Impingement (afklemning af skuldersenen)
  • Calcifikation i skulderen (forkalkning)
  • Achilles tendinose (achillessenebetændelse)
  • Jumper’s knee (springerknæ)
  • Runner’s knee (løberknæ)

Et typisk behandlingsforløb består af 3-5 konsultationer der gives med 2-7 døgns mellemrum. Selve behandlingen kan være lidt ubehagelig, men tager ikke så lang tid.

I de tilfælde hvor det er relevant – hvis der eksempelvis er tvivl om diagnosen eller om den eksakte placering af selve skaden – kan vi tilbyde at lave behandlingen ultralydsvejledt

Man kan i princippet gå på arbejde umiddelbart efter behandlingen, men vi anbefaler at man aflaster det behandlede område mest muligt. Vi fraråder derfor at man dyrker motion eller lignende i 48 timer efter behandlingen.

Prisen er behandlingstakst + stort tillæg

Se alle priser her

Specialer
Shockwave
Compex
Gigalaser
Holdtræning
Kinesio Tape